“A legjobb lakóautó navigáció” -nak minősitette a Car & Hifi magazin (4/2020) az új ZENEC multimédiás és műholdas navigációs rendszert a Z-E3766-on, „legjobb terméknek” minősült.

A ZENEC svájci multimédia szakember évek óta szorosan együttműködik a különféle lakóautó-gyártókkal, ezért rendelkezik a megfelelő tapasztalattal a lakókocsi navigációk területén. A német Car & HiFi folyóirat a 4/2020 számú kiadásában összegyűjtötte hogy mit tud a ZENEC legújabb járműspecifikus multimédiás és navigációs rendszere a Z-E3766-ban, amelyet kifejezetten a Ducato, Citroën Jumper and Peugeot számára fejlesztettek ki. A Car & HiFi újságírók megírták átfogó tesztjelentésüket a „Legjobb lakóautó Sat Nav” minősítéssel, valamint értékelik a Z-E3766-ot, a külön megvásárolható Z-EMAPP66-MH7 navigációs csomaggal együtt, mint „Legjobb termék” és az „abszolút felső osztály”.

TELJES JÁRMŰ INTEGRÁCIÓ, EGYSZERŰ HASZNÁLAT

A tesztelőket lenyűgözte a Z-E3766 optimális műszaki és vizuális integrálása a Fiat Ducato-ba. Ezért nemcsak „pontosan a Fiat Ducato műszerfalához igazítják”, hanem „közvetlenül illeszthetők az eredeti kormánykerék távirányítóval és vezérelhetők rajta”.

A könnyű használat szintén nagy dicséretet jelent. Az összes menü egyértelműen felépített és intuitív módon használható. A valódi üveg nagy kapacitású, 9 „/ 22,86 cm-es érintőképernyője” azonnal reagál minden ujj érintésre „- mondják a műszaki újságírók. – A hatalmas funkciók széles skálája ellenére ezért a Z-E3766 kezelése könnyű még vezetés közben is. ”

A  LEGJOBB CAMPER SAT NAV

A Z-E3766 elsősorban a navigációs szoftverének köszönhetően nyert magas pontszámot a tesztelőknél. A Z-EMAPP66-MH7 kifejezetten kemping járművekhez lett tervezve. 47 európai ország térkép adata, több mint 6,5 millió prémium POI pontok, plusz 7 éves ingyenes térképfrissítések szilárd alapot képeznek. Ezen kívül vannak olyan funkciók, a Car & HiFi szerint  amik „tökéletesen igazodnak a lakóautók igényeihez”, például egy nagy kemping POI adatbázis, amelyben kb. 20 000 kemping és lakóautó megállóhely található.

A tesztelők különösen praktikusnak tartják a jármű profiljának beállítását (lakóautó 3,5 t alatt, 3,5 – 7 t, 7,5 t felett) és a pontos járműparamétereket (súly, hossz, magasság és így tovább). „Ezeket a paramétereket az útvonal választás során figyelembe veszik”, magyarázza a tisztelt tesztelő „például a hidakkal vagy aluljárókkal való kellemetlen találkozók elkerülése érdekében”.

RENDELKEZŐ INFOTAINER

A szórakoztatást és a kommunikációt illetően a Z-E3766 teljesen meggyőzőnek bizonyult: DAB + digitális rádió, Bluetooth rendszer a telefonáláshoz és a zene streaminghez, valamint két USB-bemenet kínál „a legjobb infotainment az utazók számára” – mondja a Car & HiFi. A Z-E3766 különösen a digitális rádió vétel területén ért el jó eredményt. „A ZENEC készülék még egy NXP kettős hangolóval is büszkélkedhet” – mondják az újságírók -, amely teljes mértékben jól teljesít a  gyakorlati tesztben is. Kristálytiszta vételt kínál, anélkül, hogy bármi miatt is aggódnia kellene.

De a Z-E3766 még többet tehet: támogatja mind az Android Auto, mind az Apple CarPlay alkalmazást, ezáltal „tökéletesen működik az okostelefonnal.”

ÖTLETES RÉSZLETEK AZ UTAZÁSHOZ

Számos részletes megoldás mutatja, hogy az új ZENEC kifejezetten a lakóautóban való használatra készült. Például három bemenettel rendelkezik a hátsó és az elölnézeti kamerákhoz: „Mindhárom támogatja az állítható rácsvonalakat”, magyarázza a tecnikus újságíró, „egy bemenetnek van még audiocsatornája is (a kamera mikrofonhoz)”.

A Z-E3766 rendelkezik integrált streaming modullal a zene továbbításához a külső Bluetooth hangszórókhoz vagy fejhallgatókhoz. „Ez nagyon praktikus, ha például zenét vagy rádiót szeretne hallgatni az autón kivül a napon.” Az audio funkciókat az okostelefon ingyenes alkalmazásával is vezérelhetjük: „Így a rádiót  kívülről is vezérelhetjük anélkül, hogy előre kellene mennünk.”

Összefoglaló

„A Z-E3766 a Z-EMAP66-MH7 szoftverrel kombinálva jelenleg a Fiat Ducato számára valószínűleg a legjobb információs és szórakoztató rendszer, amelyet a lakókocsik igényeihez igazítottak.” – a tesztelők záró ítélete a ZENEC legjobb termékéről. . „Érdemes befektetés az igényes lakóautók számára!”