Zenec, az utólag beszerelendő termékek specialistája öt darab, VW, Seat és Skoda autókba egyszerűen beszerelhető tolatókamerával egészíti ki a kiegészítők termékpalettáját.

Csak kevés jármű rendelkezik gyárilag tolató rendszerrel. Öt darab járműspecifikus kameramodellel, melyek kifejezetten VW, Seat és Skoda autókhoz készültek, a Zenec bebizonyítja, hogy milyen egyszerű beszerelni a praktikus parkolást segítő eszközöket.

Az E>GO Professional Line-ból érkező kompakt széles szögben látó tolatókamerák helyettesítik a gyárilag a rendszámtábla világításhoz beépített modult – a beszerelés ezért időtakarékos és zökkenőmentes: távolítsa el a rendszámtábla világítást, építse be a kamerát, rendezze el a helyére a vezérlőegységhez tartozó kábeleket, és már készen is van. A kamerák teljesen beleolvadnak a jármű karakterébe, megmarad az autó gyári megjelenése.

A zenec kamerák használata is egyszerű. Amint hátramenetbe tette az autót, automatikusan bekapcsol a tolatórendszer és nagyfelbontású színes képet biztosít a jármű mögött lévő összes akadályról – gyalogosokról, oszlopokról vagy egy másik járműről. Még egyszerűbben és biztonságosabban tolathat, parkolhat vagy besorolhat.

Az E>GO Professional Line kameráihoz csak a legjobb alkotóelemeket használták fel. Ilyenek a High End CCD-szenzorok, amik a magas érzékenységüknek köszönhetően azokat a helyzeteket is remekül kezelik, amikor nagyon kevés a fény. Mivel a kamera feje horizontálisan és vertikálisan is forgatható, optimális kameraképet kaphat a különböző járműtípusokról. Minden modellnél aktiválható ill. kikapcsolható a tükörszerű megjelenítés, a kamerák így tolatókamerákként és oldalsó-/elülső kamerákkként is használhatók.

A széles horizontú 150°-os látószögnek köszönhetően azokat a tárgyakat is jól láthatóan jeleníti meg a kamera, amik nagyon közel és/vagy kis szögben vannak az autó mögött. A besorolást és a parkolást is megkönnyítik a távolságot jelző segítő vonalak, amik megjelennek a képernyőn.

A különleges kameraház IP69K védelmi osztály alapján készült, ami a legmagasabb szintű norma az érintés-, idegen test-, víz- és nedvesség védelem tekintetében. Ennek köszönhetően minden kameramodell védve van a felcsapódó víztől és portól. A kiváló minőségű anyagok és a robosztus konstrukció garantálja, hogy ellenáll a készülék az időjárás viszontagságainak és ezért hosszú élettartamú. Mivel nagy az üzemi hőmérséklet intervallum – -30°C és +75°C között – mindig tiszta képet nyújt a kamera, még extrém hőmérsékleti vagy időjárási körülmények mellett is.

Az E>GO tolatókamerák minden vezérlőegységhez vagy monitorhoz csatlakoztathatók, ha azok Cinch-Videó bemenettel rendelkeznek. Természetesen Zenec multimédiás navigációkhoz, járműspecifikus E>GO modellekhez is beszerelhetők.